Hanuman Chalisa lyrics PDF In Hindi and English Free Download

आज का यह आर्टिकल Hanuman Chalisa lyrics PDF, के बारे में होने वाला है तो आप कृपया इस आर्टिकल को अंत तक पढ़े इसके साथ ही हम आपको इस आर्टिकल में Hanuman Chalisa lyrics in english pdf, hanuman chalisa lyrics in hindi को मुफ्त में उपलब्ध कराएंगे।

Hanuman Chalisa lyrics PDF In Hindi and English Free Download

Hanuman Chalisa lyrics: Details

PDF NameHanuman Chalisa PDF
CategoryReligion
Size0.20 MB
Pages04
Website namewww.pdfsamadhan.com
DOWNLOAD NOW!

Hanuman Chalisa Free Download in Hindi

Hanuman chalisa pdf in hindi

श्रीगुरु चरन सरोज रज, निज मनु मुकुर सुधारि।  
बरनउँ रघुबर बिमल जसु, जो दायकु फल चारि॥  

बुद्धिहीन तनु जानिके, सुमिरौं पवनकुमार।  
बल बुद्धि विद्या देहु मोहिं, हरहु कलेस विकार॥  

जय हनुमान ज्ञान गुण सागर।  
जय कपीस तिहुँ लोक उजागर॥  

रामदूत अतुलित बलधामा।  
अंजनि-पुत्र पवनसुत नामा॥  

महाबीर बिक्रम बजरंगी।  
कुमति निवार सुमति के संगी॥  

कञ्चन बरन बिराज सुबेसा।  
कानन कुंडल कुँचित केसा॥  

हाथ बज्र औ ध्वजा बिराजै।  
काँप मूँज जनेऊ साजै॥  

शंकर सुवन केसरी नंदन।  
तेज प्रताप महा जग वंदन॥  

विद्यावान गुणी अति चातुर।  
राम काज करिबे को आतुर॥  

प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया।  
राम लखन सीता मन बसिया॥  

सूक्ष्म रूप धरी सियहिं दिखावा।  
बिकट रूप धरि लंक जरावा॥  

भीम रूप धरि असुर संहारे।  
रामचंद्र के काज संवारे॥  

लाय सजीवन लखन जियाए।  
श्रीरघुबीर हरषि उर लाए॥  

रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई।  
तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई॥  

सहस बदान तुम्हरो जस गावैं।  
अस कहि श्रीपति कंठ लगावैं॥  

सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा।  
नारद सारद सहित अहीसा॥  

यम कुबेर दिगपाल जहाँ ते।  
कवि कोविद कहिए सके कहाँ ते॥  

तुम उपकार सुग्रीवहि कीहिन।  
राम मिलाय राजपद दीहिन॥  

तुम्हरो मंत्र बिभीषन माना।  
लंकेश्वर भए सब जग जाना॥  

जुग सहस्र जोजन पर भानू।  
लील्यो ताहि मधुर फल जानू॥  

प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहीं।  
जलदि लांघि गए अचरज नाहीं॥  

दुर्गम काज जगत के जेते।  
सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते॥  

राम दुआरे तुम रखवारे।  
होत न आज्ञा बिनु पैसारे॥  

सब सुख लहै तुम्हारी शरणा।  
तुम रक्षक काहू को डर ना॥  

आपन तेज सम्हारो आपै।  
तीनों लोक हांक तें कांपै॥  

भूत पिशाच निकट नहिं आवै।  
महाबीर जब नाम सुनावै॥  

नासै रोग हरै सब पीरा।  
जपत निरंतर हनुमत बीरा॥  

संकट तें हनुमान छुड़ावै।  
मन क्रम वचन ध्यान जो लावै॥  

सब पर राम तपस्वी राजा।  
तिनके काज सकल तुम साजा॥  

और मनोरथ जो कोई लावै।  
सोई अमित जीवन फल पावै॥  

चारों युग परताप तुम्हारा।  
है परसिद्ध जगत उजियारा॥  

साधु संत के तुम रखवारे।  
असुर निकंदन राम दुलारे॥  

अष्ठ सिद्धि नौ निधि के दाता।  
अस बर दीन जानकी माता॥  

राम रसायन तुम्हरे पासा।  
सादा रहो रघुपति के दासा॥  

तुम्हरे भजन राम को पावै।  
जनम-जनम के दुख बिसरावै॥  

अन्त काल रघुबर पुर जाई।  
जहाँ जन्म हरि-भक्त कहाई॥  

और देवता चित्त न धरई।  
हनुमत सेइ सर्व सुख करई॥  

संकट कटै मिटै सब पीरा।  
जो सुमिरै हनुमत बलबीरा॥  

जय जय जय हनुमान गोसाईं।  
कृपा करहु गुरुदेव की नाईं॥  

जो सत बार पाठ कर कोई।  
छूटहि बंदि महा सुख होई॥  

जो यह पढ़ै हनुमान चालीसा।  
होय सिद्धि साखी गौरीसा॥  

तुलसीदास सदा हरि चेरा।  
कीजै नाथ हृदय महँ डेरा॥  

दोहा 

पवन तनय संकट हरण,  
मंगल मूरति रूप।  
राम लखन सीता सहित,  
हृदय बसहु सुर भूप॥

Hanuman Chalisa in English Free Download

Hanuman chalisa in english PDF

Shri guru charan saroj raja, nija manu mukura sudhaari.
Baranau raghubara bimala jasu, jo daayaku phala chaari.

Buddhiheena tanu jaanike, sumirau pavana kumara.
Bala buddhi vidyaa dehu mohi, harahu kalesa vikaara.

Jai Hanuman gyaan guna saagara.
Jai kapis tihun lok ujaagara.

Raamadoot atulita baladhaama.
Anjani-putra Pavan-suta naama.

Mahaabeera bikrama bajarangee.
Kumati nivaara sumati ke sangi.

Kanchana barana biraa ja su besaa.
Kaanana kundala kunchita kesaa.

Haatha bajra au dhvajaa biraajai.
Kaampa moonja janeu saajai.

Shankara suvana keshari nandana.
Teja prataapa maha jaga vandana.

Vidyaavaana gunee ati chaatura.
Raama kaaja karibe ko aaturaa.

Prabhu charitra sunibe ko rasiyaa.
Raama lakhan seetaa mana basiyaa.

Sookshma roopa dhari siyahim dikhavaa.
Bikata roopa dhari lank jaravaa.

Bhima roopa dhari asura sanhaare.
Raama chandra ke kaaja sanwaare.

Laaye sajeevana lakhana jiyaaye.
Shree raghubiira harashi ura laaye.

Raghupati keemhi bahu tadaai.
Tuma mama priya bharata hi sama bhaai.

Sahas badana tumharo yash gaavai.
Asa kahi Shripati kantha lagaavai.

Sankara suvana keshari nandana.
Teja prataapa maha jaga vandana.

Vidyaa vaana gunee ati chaatura.
Raama kaaja karibe ko aaturaa.

Tumhare bhajana raama ko paavai.
Janama-janama ke dukha bissaraavai.

Anta kaala raghubara pura jaai.
Jahaan janma hari-bhakta kahaai.

Aur devataa chitta na dharaai.
Hanumata sei sarva sukha karaai.

Sankata katai mitai sab peera.
Jo sumirai hanumata bala biira.

Jai jai jai Hanuman gosaaee.
Kripaa karahu gurudeva kee naaee.

Jo sat baara patha kar koee.
Chhutaahi bandi maha sukha hoee.

Jo yah padhai hanumana chaleesaa.
Hooye siddhi saakhee Gauriisaa.

Tulasidaasa sadaa hari cheraa.
Keejai naatha hridaya maha deraa.

Doha:
Pavana tanaya sankata harana,
Mangala moorati roopa.
Raama lakhana seetaa sahita,
Hridaya basahu sura bhoopa.

FAQ: hanuman chalisa lyrics PDF

हनुमान चालीसा का महत्व क्या है?

हनुमान चालीसा को पढ़ने और सुनने से भक्तों को मानवता, शक्ति, बुद्धि, और सुख की प्राप्ति में सहायता होती है।

हनुमान चालीसा कब और कैसे पढ़ें?

चालीसा को शुभ मुहूर्त में और पूजा के समय पढ़ना शुभ माना जाता है।

हनुमान चालीसा के क्या फायदे हैं?

हनुमान चालीसा का पाठ करने से भक्तों को शक्ति, सुख, बुद्धि, और मानवता में सेवा करने का उत्साह मिलता है। यह भगवान हनुमान की कृपा से विभिन्न कठिनाईयों को दूर करने में मदद करता है।

Conclusion

यह थी, संपूर्ण जानकारी Hanuman chalisa lyrics pdf  के बारे में, उम्मीद है आपको यह जानकारी hanuman chalisa in english पसंद आई होगी, यदि आपको इस जानकारी में कोई त्रुटि नजर आ रही हो तो आप हमें कमेंट कर अवश्य बताएं साथ ही हमें यह बताएं कि हमारी इस hanuman chalisa pdf जानकारी से आपको क्या लाभ मिला।

यदि आपको, धार्मिक ग्रंथ, धार्मिक किताब, धार्मिक लेख, के बारे में अत्यधिक जानकारी पाना चाहते हैं तो आप हमें कमेंट में अवश्य बताएं

धन्यवाद

Also, read

Leave a comment